Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 104 common:people_all_forms

«Книга єднає країну!»

Date: 22 березня 2021 о 19:10, Refreshed 22 березня 2021 о 19:35
127 views

23 березня стартує Всеукраїнська акція «Книга єднає країну!» з нагоди Всеукраїнського тижня дитячого читання 2021, який розпочнеться урочистостями у місті Чернігові.

     У сучасному суспільстві новомодні гаджети стрімко витісняють таку важливу складову повноцінного всебічного розвитку особистості, як читання книг, ділиться своїми думками сільський бібліотекар та  впевнена, що в кожній бібліотеці, яка працює з дітьми, є користувачі-діти закохані в книгу. З гордістю називає   Олексія Коваля учня 6 класу КЗ «Сазоно-Баланівська гімназія»,   якого  по праву  можнавважати найкращим читачем  нашої бібліотеки  впродовж останніх кількох років. Хлопець буквально закохався в книгу. У великому списку перечитаних ним книг: твори художньої, науково-популярної, історичної та пригодницької  літератури. Найкращим подарунком для Олексія є книга, тому батьки та друзі намагаються  догодити йому, даруючи на пам'ятні дати улюблені книги. Так що у Олексія вже з'явилася своя маленька бібліотека.

    А ще  хлопець може перечитувати книги  по два і по три рази через якийсь певний час, і кожного разу по новому осмислює прочитане. Читає вдумливо, якщо сподобалася книга дізнається більш детальніше про її автора, стежить за роками видання та цікавиться назвою видавництва, художнім оформленням,  що притаманне навіть не всім дорослим користувачам. Величезне враження на Олексія справила екскурсія до Богодухівської   дитячої бібліотеки у королівство дитячої книги. Останнім часом хлопець перечитує серію дитячих книг Всеволода Нестайка і щиро ділиться своїми враженнями від прочитаного.    Це  - «Тореадори з Васюківки».

                         Відгук  Коваля Олексія на прочитану книгу.

     «Під час чергових відвідин бібліотеки ,  коли вперше зацікавився цією  книгою з дивною назвою «Тореадори з Васюківки», подумав, що книга обіцяє бути захопливою, бо добре знав , що справжні тореадори мешкають в Іспаніі і проводять бої з биками. І уже з перших сторінок зрозумів, що  не помилився! Ця книга стала однією з найулюбленіших !

  Про автора я вже трішки знав, що він український дитячий письменник, автор моєї улюбленої книги «Дивовижні пригоди у лісовій школі», але  тепер вирішив  уже більш детальніше познайомитися з цим письменником.  Від своєї вчительки Людмили Володимирівни дізнався, що Всеволод Нестайко –класик сучасної літератури. Його трилогія «Тореадори з Васюківки» вперше побачила світ у 1973 році і складалася з  трьох повістей: «Пригоди Робінзона Кукурузо»  (1964 р.), «Незнайомець з тринадцятої квартири» (1966 р.), «Таємниця трьох невідомих» (1970Р.). 

Я прочитав книгу видавництва А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА.

 У повісті, що так мене захопила, розповідається про веселі пригоди двох друзів – Павлуші і Яви .

Ці хлопці – фантазери, мрійники, бешкетники, які і уяви не мають про сучасні гаджети, а тому так цікаво вміють проводити вільний час. В  їхній уяві завжди  виникають  якісь ідеї, але частенько ці задуми втілюються в життя зовсім не так, як вони планували. Друзяки часто потрапляють у якусь халепу, але це їх не зупиняє. Читати книгу без посмішки, а то й  зовсім веселого сміху просто  неможливо!

  Павлуша Завгородній та Ява Рень – сміливі, чесні, кмітливі, веселі, мають почуття гумору і добрі наміри. А тому викликають захоплення! Чого тільки ці двоє хлопчаків не робили на канікулах. Навіть привида сфотографували. А скільки омріяних професій  змінили !. 

Найбільш мені сподобався розділ, в якому розповідається про те, як Павлуша потоваришував з Явою. Я вважаю, що Ява вчинив, як справжній друг, бо не  покинув Павлушу в «піраміді» напризволяще. А ще дуже сподобалися ідеї з будівництва метро та боєм з коровою Контрибуцією.

«Тореадори з Васюківки» - це історія вірної і відданої дружби, історія надзвичайно цікавого і веселого дитинства, яким жили і мої батьки. А ще дізнався від бібліотекаря, що цю повість перекладено двадцятьма мовами і  внесено до  Особливого Почесного списку Андерсена як один з найвидатніших творів світової літератури для дітей.

 Я раджу прочитати цей твір дітям разом з дорослими. Дітям сподобаються пригоди однолітків  без нав'язливих гаджетів, а дорослі згадають своє дитинство. Особисто я  обов'язково  покладу цю книгу на свою книжкову поличку, щоб повертатися до неї знов і знов.»


 
Comments:
Only authorized users can leave comments.