Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 104 людини

Важливо від МОН

Дата: 12 серпня 2021 о 05:14
133 перегляда

1. 13 СЕРПНЯ – РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ»
2. ПІДПИСАНО ЗАКОН ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ МЕХАНІЗМІВ ФОРМУВАННЯ МЕРЕЖІ ЛІЦЕЇВ
3. ДОСТАВЛЕНО ПОНАД 90% ПІДРУЧНИКІВ ДЛЯ 4-Х КЛАСІВ НУШ
4. ПРИ БУДЬ-ЯКОМУ РІВНІ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ НАВЧАННЯ ТРИВАТИМЕ
5. ЗАЛИШКИ ОСВІТНЬОЇ СУБВЕНЦІЇ МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ НА ОНОВЛЕННЯ ШКІЛЬНИХ ХАРЧОБЛОКІВ

Вітаємо, колеги!

У сьогоднішньому листі нашої регулярної розсилки дізнавайтесь про можливість використовувати залишки освітньої субвенції на оновлення шкільних харчоблоків, створення Міжнародного центру дитячої наукової творчості, анонс форуму «Реформа шкільного харчування» та іншу важливу інформацію. 

Тож до новин!

ЗАЛИШКИ ОСВІТНЬОЇ СУБВЕНЦІЇ МОЖНА ВИКОРИСТОВУВАТИ
НА ОНОВЛЕННЯ ШКІЛЬНИХ ХАРЧОБЛОКІВ

Уряд дозволив використовувати залишки освітньої субвенції у 2021 році та наступних бюджетних періодах з урахуванням цільового призначення субвенції та спрямовувати на об’єкти (види робіт), що були визначені МОН у встановленому законодавством порядку, а зекономлені кошти – на придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) і навчальних кабінетів закладів освіти.

Зокрема, залишки коштів за освітньою субвенцією, зекономлені внаслідок проведення процедур закупівель, спрямовуються на придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів освіти:

  • опорних закладів загальної середньої освіти з кількістю учнів (без урахування їх кількості у філіях) не менш ніж 200 осіб та їх філій;
  • закладів загальної середньої освіти з кількістю учнів не менш ніж 400 осіб;
  • закладів загальної середньої освіти, фінансування яких здійснюється з обласного бюджету;
  • закладів загальної середньої освіти, розташованих у селах (селищах), що мають статус гірських населених пунктів, та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення, з кількістю учнів не менш ніж 100 осіб.

У разі необхідності закупівлі малоцінних необоротних матеріальних активів під час придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) та навчальних кабінетів закладів освіти відповідні видатки розвитку можуть спрямовуватися на видатки споживання.

Використання освітньої субвенції на придбання обладнання для їдалень (харчоблоків) закладів освіти здійснюється на засадах співфінансування – за рахунок субвенції та коштів місцевих бюджетів. Обов’язковою умовою фінансування за рахунок освітньої субвенції є попереднє спрямування коштів місцевих бюджетів за цільовим призначенням.

Більше інформації – за посиланням

ПРИ БУДЬ-ЯКОМУ РІВНІ ЕПІДЕМІЧНОЇ НЕБЕЗПЕКИ
НАВЧАННЯ ТРИВАТИМЕ

При будь-якому рівні епідемічної небезпеки освітній процес триватиме – про це повідомив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Якщо заклад освіти не зможе працювати в очному форматі, будуть організовані інші форми (змішана чи дистанційна) і діти продовжуватимуть навчання.

МОН спільно з Міністерством охорони здоров'я опрацьовує різні варіанти організації освітнього процесу, щоб він був безперервним і відбувався в безпечному середовищі.

Так, при «зеленому» рівні здобувачі освіти зможуть відвідувати заклади освіти в очному форматі з дотриманням протиепідемічних заходів. При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи закладу освіти потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Водночас Міністр наголосив, що вакцинація – добровільна. 

Докладніше про це читайте тут

ДОСТАВЛЕНО ПОНАД 90% ПІДРУЧНИКІВ ДЛЯ 4-Х КЛАСІВ НУШ

Завершується доставлення підручників для 4-х класів Нової української школи до книжкових баз органів управління освітою обласних, Київської міської державних адміністрацій. Вже доставлено 4 млн 422 тис. 25 підручників для 4-х класів НУШ (90,64% загального плану доставки).

Повністю забезпечені підручниками для 4-х класів НУШ заклади освіти Волинської та Рівненської області, майже 100% – у Вінницькій, Донецькій, Луганській, Миколаївській, Хмельницькій та Чернігівській областях.

Електронні версії підручників для 4-х класів у форматі pdf розміщені в Електронній бібліотеці ІМЗО у вільному доступі. Станом на 6 серпня оприлюднено 100% підручників, зокрема підручники для 4-х класів ЗЗСО, що перекладені мовами національних меншин.

Наразі також доставлено до книжкових баз областей 583 тис. 377 підручників (11,68% загального плану доставки) для 8-х класів закладів загальної середньої освіти. Також їх розміщено в Електронній бібліотеці ІМЗО – усього 96% підручників, зокрема й в перекладі мовами національних меншин.

Гаряча лінія щодо видання та доставлення підручників: (044) 248-25-21, (044) 248-25-27.

Деталі – за посиланням

ПІДПИСАНО ЗАКОН ЩОДО ВДОСКОНАЛЕННЯ
МЕХАНІЗМІВ ФОРМУВАННЯ МЕРЕЖІ ЛІЦЕЇВ

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти. 

Як відомо, із закону було виключено норму, що обмежувала можливості міських рад створювати ліцеї в містах з населенням менше 50 тисяч осіб. Відтепер представницькі органи територіальних громад усіх рівнів можуть виконувати функції засновників ліцеїв. Крім того, опорні заклади освіти можуть забезпечувати здобуття не лише початкової та базової середньої освіти, а й профільної середньої.

Докладніше про новації змін до законодавства читайте ось тут

МАЛА АКАДЕМІЯ НАУК ПІД ЕГІДОЮ ЮНЕСКО СТВОРЮЄ В УКРАЇНІ
МІЖНАРОДНИЙ ДИТЯЧИЙ НАУКОВИЙ ЦЕНТР

Відбулася презентація проєкту Міжнародного центру дитячої наукової творчості. Надсучасний науковий центр зводять за ініціативи МАН під егідою ЮНЕСКО, за підтримки Міністерства освіти і науки України та Національної академії наук для проведення всеукраїнських і міжнародних заходів, підготовки освітян і молодих науковців.

Наразі до проєктування та обладнання 12 лабораторій природничих наук, технологій, інженерії та математики залучені фахівці з національного управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору NASA, Європейської організації з ядерних досліджень CERN, Аргонської національної лабораторії.

Деталі про центр – за посиланням

13 СЕРПНЯ – РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «РЕФОРМА ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ»

У п’ятницю, 13 серпня, за ініціативи Першої леді України у співпраці з МОН, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством економіки, Міністерством розвитку громад та територій, Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, ДП «ПРОЗОРРО» та за підтримки громадської організації «Національна асоціація громадського харчування» відбудеться форум «Реформа шкільного харчування».

Форум відбуватиметься з 9:30 до 17:00. Трансляція форуму відбудеться на Facebook-сторінці МОН. Долучайтесь до перегляду!

 

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.