Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 104 людини

ВАЖЛИВЕ від МОН

Дата: 5 листопада 2021 о 07:38
121 перегляд

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОЄКТ «ВРЯТУЙМО ОСВІТЯН!» ВІД ЮНІСЕФ
ПОВНИЙ ЦИКЛ ЩЕПЛЕННЯ ВІД COVID-19 ОТРИМАЛИ ВЖЕ МАЙЖЕ 835 ТИС. ОСВІТЯН
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НАСИЛЬСТВОМ І БУЛІНГОМ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ПРОЄКТ «ВРЯТУЙМО ОСВІТЯН!» ВІД ЮНІСЕФ

Оскільки працівники сфери освіти мають високий ризик інфікування коронавірусною хворобою COVID-19, МОН рекомендує закладам освіти взяти участь у всеукраїнському проєкті «Врятуймо освітян!», ініційованому ЮНІСЕФ з метою сприяння підвищенню рівня імунізації освітян (лист МОН №4.5/3288-21 від 04.11.2021).

У межах проєкту ЮНІСЕФ підготував 40 медиків, які наразі мають необхідні компетенції для проведення інформаційних сесій для освітян у будь-якому населеному пункті України. Ці спеціалісти готові за запитом приїхати у заклади освіти та провести офлайн-зустріч з працівниками, під час яких усі охочі матимуть можливість поставити питання щодо вакцинації та отримати фахові відповіді. Просвітницькі лекції можуть бути організовані для закладів освіти усіх рівнів.

Для організації просвітньої лекції представникам закладів освіти потрібно заповнити гугл-форму або звернутися до Софії Сидоренко, проєктної менеджерки проєкту «Врятуймо освітян!», для узгодження дати, часу та формату заходу. Зголошуйтесь, щоб захистити себе і колег під час пандемії.

Контакти: тел. 0634721462 (Telegram), email: sofa.sydorenko@gmail.com

ПОВНИЙ ЦИКЛ ЩЕПЛЕННЯ ВІД COVID-19 ОТРИМАЛИ
ВЖЕ МАЙЖЕ 835 ТИС. ОСВІТЯН

Станом на сьогодні, 4 листопада, повний цикл щеплення від COVID-19 отримали майже 835 тис. освітян дошкільної, загальної середньої, спеціалізованої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти. 

Зокрема, одну дозу щеплення від COVID-19 вже отримали майже 92% вчителів шкіл. Двома дозами вакциновано понад 474 тис. працівників шкіл, або 73,5%.

Закликаємо освітян долучитись до вакцинальної кампанії. Вакцинація залишається єдиним і найдієвішим способом знизити ризики захворювання на COVID-19 та убезпечити себе від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби.

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З НАСИЛЬСТВОМ І БУЛІНГОМ
У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

В перший четвер листопада відзначається Міжнародний день боротьби з насильством і булінгом у закладах освіти. Цей день – важливе нагадування про те, що будь-яка форма насильства, пов'язаного зі школою, порушує право на освіту, здоров'я та добробут учнів. Звіт ЮНЕСКО у 2019 році засвідчив, що з проявом булінгу зустрічається майже кожна третя дитина, а кожен 10-й учень стає жертвою кібер-залякування.

Тема цього року – «Боротьба із залякуванням в інтернеті та іншими формами онлайн-насильства за участю дітей». У зв'язку з пандемією COVID-19 життя та освіта дітей все частіше відбуваються онлайн. Цей день закликає людей усвідомити проблему онлайн-насильства та кіберзалякування, їхніх наслідків і необхідності покласти їм кінець. Онлайн-насильство не обмежується шкільними приміщеннями, проте система освіти відіграє важливу роль у вирішенні проблем онлайн-безпеки та використання технологій. 

Які заходи допоможуть у боротьбі з насильством щодо молоді та які матеріали допоможуть під час проведення просвітницьких заходів у школах та інших закладах освіти – дізнавайтесь за посиланням.

ОРГАНИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ОТРИМАЛИ МОЖЛИВІСТЬ
ВИКОРИСТОВУВАТИ МАЙНО ЛІКВІДОВАНИХ ШКІЛ

Верховна Рада ухвалила закон, який дозволяє органам місцевого самоврядування використовувати майно ліквідованих закладів загальної середньої освіти для потреб суспільного життя місцевої громади, а також здавати в оренду майно ліквідованих комунальних ЗЗСО у сільській місцевості та спрямовувати кошти від оренди виключно на освітні потреби. 

Новий закон дозволяє органам місцевого самоврядування:

  • використовувати майно ліквідованих ЗЗСО відповідно до рішення засновника для забезпечення здобуття освіти, надання послуг у сферах соціального захисту, культури, спорту та охорони здоров’я, зокрема на засадах державно-приватного партнерства; 

  • здавати в оренду майно ліквідованих комунальних закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості та спрямовувати кошти від оренди виключно на освітні потреби. 

Докладніше – тут

УКРАЇНА ПЕРШОЮ У СВІТІ ОТРИМАЛА ВІД США ЛІЦЕНЗІЮ
НА ПРОВЕДЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОЛІМПІАДИ ГЕНІЇВ

Мала академія наук України підписала контракт про створення в Україні першої національної Олімпіади Геніїв (Genius Olympiad Ukraine). Змагання проходить у Державному університеті Нью-Йорка, а заснувала його американська організація Terra Science and Education.

Цьогоріч організатори заходу впроваджують систему національних франшиз на проведення Олімпіади Геніїв у різних країнах світу. Національний відбір стане першим етапом для участі в міжнародному фіналі в США. Запуск пілотних проєктів заплановано в Україні, Мексиці, Південній Кореї та Кувейті, але саме Україна першою підписала ліцензійний договір на проведення національного етапу конкурсу.

ЗАТВЕРДЖЕНО ПОРЯДОК ПРОЖИВАННЯ ТА УТРИМАННЯ УЧНІВ
У ПАНСІОНАХ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Уряд затвердив Порядок проживання та утримання учнів у пансіонах закладів освіти. Новий Порядок допоможе створити умови для розмежування понять освітньої послуги та послуги проживання в пансіоні закладу освіти.

Докладно про положення документа читайте за посиланням

УРЯД УЗГОДИВ ПОРЯДОК ЗАЛУЧЕННЯ ПЕДАГОГІВ
ДО ПРОВЕДЕННЯ ЗНО З ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ

Уряд вніс зміни до Порядку залучення педагогічних, наукових, науково-педагогічних працівників та інших фахівців до проведення ЗНО. Зміни спрямовано на актуалізацію Порядку, ухваленого постановою Кабінету Міністрів №222 від 15 квітня 2015 року, та приведення його у відповідність до Закону «Про повну загальну середню освіту». 

ЗБІЛЬШЕНО КІЛЬКІСТЬ ВІДЗНАК У СФЕРІ ОСВІТИ І НАУКИ

Ухвалено зміни до деяких постанов Верховної Ради щодо нагородження відзнаками ВР у сфері освіти і науки. Зокрема, передбачено збільшення кількості відзнак Верховної Ради у сфері освіти і науки, а також розподілення премій педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), позашкільної освіти за регіонами.

СВІТЛОВІ ПРОЄКЦІЇ ПРО НАУКУ В КИЄВІ

Крижані хвилі Антарктики, пухнасті ведмежата, крихітний мозок у пробірці, і все це – на стіні однієї з будівель у самому серці столиці. До Всесвітнього дня науки INSCIENCE презентує видовищні світлові проєкції в межах проєкту НАУКОВИЦІ – серії документальних відео про жінок у науці.

  • Коли: 6 листопада о 19:30
  • Де: вул. Івана Мазепи, 1 (навпроти метро Арсенальна)
  • Реєстрація за посиланням: https://bit.ly/inscience_lightshow

Стіна старого Арсеналу заграє новими фарбами: яскраві фрагменти відео, анімовані графічні ілюстрації, цікаві факти, що познайомлять глядачів із життям і роботою чотирьох українських науковиць – нейробіологині Віри Єфремової, морської біологині Оксани Савенко, математикині Катерини Терлецької, зоологині Марини Шквирі.

Усі серії НАУКОВИЦЬ доступні для перегляду на YouTube: https://bit.ly/naukovycionline.

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.