Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 104 common:people_all_forms

Зиму проводжаємо, Весну зустрічаємо.

Date: 3 березня 2020 о 09:24, Refreshed 3 березня 2020 о 12:04
164 view

У Сазоно-Баланівській громаді шанують звичаї рідного краю, тому традиційно святкують Масляну. І вже вкотре приємно потішили земляків аматори Сазоно-Баланівського СБК яскравим дійством.  На святково прикрашеному шкільному подвір'ї: українські тини та  вишиті рушники і  сорочки,   справжнісінька прядка та дерев'яний ослінчик,  вік яких сягнув століття, експозиція сільського фотоконкурсу «Вишиванка, мов долі моєї цвіт», розмаїття кольорових стрічок та кульок.  Як і годиться на такі свята, були  співи та хороводи, жарти, ігри, змагання.  І, звичайно ж, за стародавніми звичаями на свято завітали  Масляна (Кургузкіна Людмила), Зима (Герасименко Олена), Весна (Квартник Дар'я).

 

   Святкування розпочалося чудовими весняними закличками. Маленькі школярики  Воропай Максим, Герасименко Нікіта, Косенко Ілля, Проскурніна Вероніка, Ляшенко Олена закликали любу Весноньку не баритися, поспішати  в рідний край,  щоправда, вона в цьому році дійсно не забарилася.

    Ніжно і милозвучно лилася наша рідна українська пісня у виконанні Рекало Діани, Воропай Наталі, Герасименка Руслана та  жіночого гурту. Було традиційне спілкування тещі (Герасименко Олени) з улюбленим зятем (Квартником Ігорем)

   Підкупали присутніх щирістю ведучі Ляшенко Микола та Квартник Ольга, які майстерно вели обрядове свято. Кваліфіковано здійснював музичне оформлення свята  Герасименко Ігор. А скільки цікавого про вареники дізналися із розповіді Проскурніної Юліанни!

   Учасники змагань та ігор отримали заохочувальні призи, які надала Сазоно-Баланівська сільська рада. Радості дітлахів не було меж, вони були найактивнішими учасниками ігор.

     А яка ж Масляна без сонячних млинців та вареників у сметані?  Потрудилися , готуючи це частування, Кобзар Вікторія, Воропай Олександра, Білоус Марія, Воропай Людмила, Клочко Алла, Рекало Олександра.

   Щиро раді були бачити на святі  депутата Харківської обласної ради Львову Ольгу Володимирівну, яка  ніколи не залишається осторонь справ нашої громади.

   Зі словами привітання до жителів громади звернулася сільський голова Малайдакова Євгенія Лігорівна,  яка  сердечно подякувала всім, хто підготував і провів  свято Масляної,  адже такі масові заходи  сприяють   об'єднанню поколінь, не дають втрачати нашу самобутність, утверджують народний дух і вселяють віру у  відновлення  цілісності України.

  Яскраве полум'я від спалювання опудала Зими та  веселий хоровод  додали всім присутнім справжнього весняного настрою, тепла і добра.

  Хочемо щиро подякувати усьому аматорському колективу нашого СБК за ту радість і тепло, які вони дарують жителям громади  своїми виступами, сільському голові Малайдаковій Є Л. за моральну і матеріальну підтримку у підготовці і проведенні свята.

    

Comments:
Only authorized users can leave comments.